top of page
Menu
Header - workshops
5X1A1296.jpg

Bourgondische   workshops met unieke ervaringen

5X1A1312.jpg

Zelf familie, vrienden en kennissen verassen met eigen gerookte delicatesse? Na deze workshop bij De Grote Bourgondiër kun jij zelf koud en warm roken!

Ook voor mensen die hun rook technieken willen verbeteren is deze workshop een ideaal middel om een nog lekkerder eindresultaat te krijgen.

 

We gaan aan de slag met verschillende rookovens en producten: vis, vlees, warm en koud roken, alles komt aan bod. Aan het einde van de workshop gaan we gezellig met z‘n alle eten en is er genoeg over om mee naar huis te nemen. Daarnaast krijg je een handig naslagwerk om alles thuis nog eens door te kijken. 

Kortom: een heel leerzame en leuke workshop. 

 

INFORMATIE

Duur: ongeveer 4 uur 

Kosten: € 60,00 p.p.

Inclusief: de producten, bijpassend drankje tijdens en na afloop van de workshop, handig naslagwerk

Waar: bij jou thuis of in de keuken van de Grote Bourgondiër

Extra opties: bijpassende wijn- of bierproeverij

koud en warm roken 

5X1A1289.jpg

Worst, ze zijn er in alle soorten, maten en smaken. Maar hoe worden ze eigenlijk gemaakt? Dat ga ik je leren tijdens de workshop worst maken! De rookoven en keramische barbecue zullen overuren draaien zodat je na deze workshop weet je hoe je worst draait, vult, knoopt, rookt en droogt. Na afloop zullen we verse worst onder het genot van een drankje proeven. Uiteraard mag je de overige worsten mee naar huis nemen om ze te laten drogen of om op de BBQ te leggen.

INFORMATIE

Duur: ongeveer 3 uur

Kosten: €60,00 p.p.

Inclusief: de producten, bijpassend drankje en na afloop van de workshop, handig naslagwerk

Waar: bij jou thuis of in de keuken van de Grote Bourgondiër

Extra opties: bijpassende wijn- of bierproeverij

worst maken

wedasczx.jpeg

Koken maar dan op een houtvuurtje!

Buiten koken geeft je een oergevoel en is bovendien ontspannend. Met hulp van open vuur, hete kolen, ketels, driepoten, rookoven, hooikist en tajine verzorg ik  een verrassende en stoere workshop.

We werken met verse producten en kruiden waarmee we een heerlijke maaltijd maken.

Ik leg je alle tips en tricks uit en na deze workshop kun jij thuis als kampvuur-kok aan de slag!

 

Deze workshop geef ik in de buitenkeuken en tuin van de Grote Bourgondiër of gewoon bij jou thuis met wat vrienden zodat iedereen er iets van kan leren en proeven natuurlijk!

Deze workshop is op maat gemaakt dus je bepaald zelf wat je wilt leren en eten.

INFORMATIE

Duur: ongeveer 5uur 

Kosten: € 50,00 p.p.

Inclusief: de producten, bijpassend drankje tijdens en na afloop van de workshop, handig naslagwerk

Waar: bij jou thuis of in de keuken van de Grote Bourgondiër

Extra opties: bijpassende wijn- of bierproeverij 

Koken op open vuur

bc494beb-6f9a-463b-b01b-3ec4a03659e1.JPG

De Grote Bourgondiër krijgt vaak wild van zijn jagersvrienden, maar hoe krijg je dit nou tot een lekker stuk vlees op je bord? In de cursus wild op tafel leer je van een compleet dier zoals gans, hert, haas, eend of konijn een heerlijke maaltijd te bereiden. Ondertussen vertel ik je graag hoe dit dier leeft en waarom het wordt bejaagd.

 

Naast dat ik je leer hoe je slacht leer ik je ook hoe je alle componenten kunt verwerken tot gerechten en delicatessen zoals leverpaté, worst en prachtige stukken vlees. Ook de taaiere delen krijg je, met de nodige instructies, mee naar huis om daar rillettes, stoofpotjes of confit van te maken.

Kortom, de verwerking van kop tot staart!

 

 

INFORMATIE

Duur: ongeveer 4 uur 

Kosten: € 75,00 p.p.

Inclusief: de producten, bijpassend drankje tijdens en na afloop van de workshop, handig naslagwerk

Waar: bij jou thuis of in de keuken van de Grote Bourgondiër

Extra opties: bijpassende wijn- of bierproeverij

wild op tafel

2A928470-8DCB-403C-9A98-A47BDA749F74.JPG

Heb je thuis ook een kamado staan en wil je leren hoe een mooi groot stuk vlees bereid in plaats van een standaard BBQ-pakket? In de workshop “haal meer uit je kamado” ga ik je uitleggen wat je allemaal precies met je kamado kan. Van roken tot low en slow sessies, en van appeltaarten bakken tot pizza’s bereiden. Ik ga je alle handige trucjes leren zodat je een ware kamado-chefkok wordt.

Deze workshop geef ik in de buitenkeuken van de grote bourgonidiër of gewoon bij jou thuis met wat vrienden zodat iedereen er iets van kan leren en proeven natuurlijk!

Deze workshop is op maat gemaakt dus je bepaald zelf wat je wilt leren en eten.

 

INFORMATIE

Duur: ongeveer 4 uur 

Kosten: € 50,00 p.p.

Inclusief: de producten, bijpassend drankje tijdens en na afloop van de workshop, handig naslagwerk

Waar: bij jou thuis of in de keuken van de Grote Bourgondiër

Extra opties: bijpassende wijn- of bierproeverij 

haal meer uit je kamado

WhatsApp Image 2021-11-19 at 17.30.16 (1).jpeg

Ben je uitgekeken op die borrelhapjes uit de supermarkt en wil jij graag leren hoe je in een handomdraai vrienden en familie kunt verrassen met heerlijke tapas en tapenade? Dan is deze workshop iets voor jou!

Ik leer jou om met eerlijke producten diverse soorten kruidenboter, spreads, pesto en andere tapas te maken en deze mooi te presenteren.

Na afloop van de workshop gaan we gezamenlijk onder het genot van een bijpassend drankje de creaties proeven. Uiteraard ga je niet met lege handen naar huis: niet alleen de recepten, maar ook de zelf gemaakte tapas mag je meenemen om nog eens lekker na te genieten.

 

INFORMATIE

Duur: ongeveer 2 uur 

Kosten: € 40,00 p.p.

Inclusief: de producten, bijpassend drankje tijdens en na afloop van de workshop, handig naslagwerk

Waar: bij jou thuis of in de keuken van de Grote Bourgondiër

Extra opties: bijpassende wijn- of bierproeverij

tapenade en tapas maken

IMG_2443.HEIC

Er gaat niets boven een eigen gebrouwen biertje! Tijdens de workshop bierbrouwen van De Grote Bourgondiër leer je alle beginselen om zelf jouw eigen bier te brouwen. Van tevoren stellen we samen een recept op.

Na een stukje theorie (wat is bier en welke soorten zijn er?) gaan we aan de slag met verse ingrediënten.

 

We brouwen in een 30 liter automatische brouwketel en na de brouwsessie zal het bier bij de Grote Bourgondiër gedurende 3 weken worden vergist waarna het gebotteld wordt en je het op kan komen halen.

 

INFORMATIE

Duur: ongeveer 6 uur 

Kosten: € 75,00 p.p.

Inclusief: de producten, bijpassend drankje tijdens en na afloop van de workshop, handig naslagwerk

Waar: bij jou thuis of in de keuken van de Grote Bourgondiër

Extra opties: bijpassende wijn- of bierproeverij

bier brouwen

IMG_0116.heic

Iedereen kent wel iemand met een appel- of perenboom of weet er wel ergens een te staan.

De appels vallen als ze rijp zijn op de grond, er niets mee doen is zonde! Daarom leer je tijdens deze workshop zelf diverse heerlijke ciders te maken. Onder het genot van een ciderproeverij zal ik je uitleggen wat de do’s en don’ts zijn en welke fruitsoorten de beste cider geven.

 

We persen sap van verse appels en peren om hier vervolgens overheerlijke cider van te maken. De workshop sluiten af met een hapje en een drankje. De zelfgemaakte cider krijg  je mee naar huis om thuis te vergisten en te bottelen. De recepten zul je in een handige hand-out mee naar huis krijgen. 

INFORMATIE

Duur: ongeveer 4 uur 

Kosten: € 60,00 p.p.

Inclusief: de producten, een fles om thuis te bottelen, bijpassend drankje tijdens en na afloop van de workshop, handig naslagwerk

Waar: bij jou thuis of in de keuken van de Grote Bourgondiër

Extra opties: bijpassende wijn- of bierproeverij 

Cider maken

Workshops
bottom of page